Музички фестивал

Београдско
пролеће 2022.

Награде

ПОБЕДНИК Београдског пролећа 2022. по одлуци публике је ТОНИ ЦЕТИНСКИ са песмом „ЧУВАМ ЉУБАВ“

ДРУГО МЕСТО Београдског пролећа 2022. по одлуци публике освојио је ЖЕЉКО ВАСИЋ за песму “КАМПАЊЕРО”

ТРЕЋЕ МЕСТО Београдског пролећа 2022. по одлуци публике припало је МИРЗИ СЕЛИМОВИЋУ за песму “ПЛАКАЋЕШ”

НАГРАДЕ ЖИРИЈА

Жири у саставу:
• Драгослав Фреди Санисављевић, председник жирија, директор Музичке продукције РТС,
• Марко Милутиновић, одговорни уредник ПГП РТС,
• Иван Илић, председник Удружења музичара џез, забавне и рок музике,
• Александар Филиповић, уредник и новинар РТВ,
• Бети Ђорђевић, звезда Београдског пролећа донели су следеће одлуке:

НАГРАДА ЗА НАЈБОЉУ КОМПОЗИЦИЈУ припала је композиторима ДУШАНУ БАЧИЋУ и ДЕЈАНУ НИКОЛИЋУ за песму “АТЛАНТИДА” коју је извео КРИСТИЈАН РАХИМОВСКИ

НАГРАДА ЗА НАЈБОЉИ ТЕКСТ припала је БОРИСУ ПИНГОВИЋУ за песму “ЖИВОТ” коју је сам извео

НАГРАДА ЗА НАЈБОЉИ АРАНЖМАН припала је АЛЕКСАНДРУ ФИЛИПОВИЋУ за композицију “ОПРОСТИ МИ” у извођењу ФИЛИПА ЖМАХЕРА

НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕ ИНТЕРПРЕТАТОРЕ на фестивалу додељена ЈЕ БОЈАНИ СТАМЕНОВ и МАРКУ ТОЉИ за песму “КАД КАЖЕШ ЉУБАВ”

ТРИ СПЕЦИЈАЛНЕ НАГРАДЕ

НАГРАДА НАКСИ РАДИЈА додељена је композицији “ЧУВАМ ЉУБАВ” коју је извео ТОНИ ЦЕТИНСКИ

СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА МТС ДВОРАНЕ додељена је песми “БЕОГРАД ТИ И ЈА” коју је извео ЛАДО ЛЕСКОВАР. Награда је израђена од дела оригиналног бакарног крова Дома синдиката, тако да извођач са наградом кући носи и део историје ове легендарне дворане

НАГРАДА УДРУЖЕЊА КОМПОЗИТОРА додељена је композицији “ОПРОСТИ МИ” коју изводи ФИЛИП ЖМАХЕР

Извођачи

О Београдском пролећу

Пре тачно 60 година – 17. априла 1961. године на сцени Дворане дома синдиката, данашње Комбанк Дворане, почео је свој гламурозни живот престижни ФЕСТИВАЛ ЗАБАВНЕ МУЗИКЕ „БЕОГРАДСКО ПРОЛЕЋЕ“, који је сматра се био пандан тадашњем Опатијском фестивалу, као и Италијанском фестивалу у Сан Рему. Ово право музичко освежење довело је многа позната имена музичке сцене у култни простор са вишедеценијском традицијом, а након великог јубилеја, Комбанк Дворана има за циљ да велико и значајно БЕОГРАДСКО ПРОЛЕЋЕ поново заживи под њеним кровом.

Наиме, након што је права за фестивал и бренд, Комбанк Дворана откупила од „Удружења Јазз, забавне и рок музике Србије“, у плану је да се по нормализацији епидемиолошке ситуације, под окриљем БЕОГРАДСКОГ ПРОЛЕЋА настави традиција у Комбанк Дворани, када ће поново на Великој сцени заблистати музички великани домаће забавне сцене.

Подсетимо, једини жири на првом фестивалу одржаном два дана заредом 17. и 18. априла 1961. године у Дому синдиката била је публика. На првом Пролећу наступили су, тада, најпопуларнији певачи забавне музике у Југославији: Ђорђе Марјановић, Предраг Гојковић Цуне, Тереза Кесовија, Лола Новаковић, Нада Кнежевић, Душан Јакшић, Радослав Граић и Марко Новосел.
Победник првог Београдског пролећа била је песма „Анђелина“, чије су верзије певали Ђорђе Марјановић и Радослав Граић, аутор песме.
Друго место освојио је Ђорђе Марјановић са песмом „Нек’ прође зима“, док је треће место припало Марку Новоселу, који је изводио песму „Валови“.

На иницијативу Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ и Војкана Борисављевића, 2009. године одржан је концерт евергрин музике, назван „Пролеће у Београду, а потом и 2010. и 2011. године.

На овим, ревијалним концертима, одржаним у Дому синдиката наступили су Ђорђе Марјановић, Лола Новаковић, Мики Јевремовић, Лео Мартин, Бисера Велетанлић, Душан Јакшић, Неда Украден, Маја Оџаклијевска, Радмила Караклајић, Зафир Хаџиманов, Љиљана Петровић, Борис Бизетић, Бети Ђорђевић, Ладо Лесковар, Лутајућа срца и многи други, а 2011. године гост изненађења била је Тереза Кесовија.

Партнери

Београдско пролеће

Жељко Васић

Жељко Васић је музички таленат наследио од оца, који је такође музичар (свира гитару). Свој музички пут започиње када је имао само девет година и уписао нижу музичку школу. Потом се преселио у Београд, где је уписао средњу музичку школу.

Први јавни медијски наступ имао је 2000, године на фестивалу „Сунчане скале” песмом Владе Георгиева, Жена као ти. Песма постаје веома популарна међу публиком.

Године 2004, поново је наступио на „Сунчаним скалама” — сада песмом Пратиш ме у стопу, коју је такође написао Георгиев. Исте године године издао је макси сингл албум под називом “Интро”, за издавачку кућу BK saund.

После дуже издавачке паузе, 2008. године издао је песму Само моја, коју је написао Ранко Слијепчевић, као најаву за истоимени и свој први студијски албум. Албум је остварио велики успех, а Жељко Васић дебитовао и као аутор неколико песама.

Две године касније, 2010. године, одржао је први солистички концерт у Сава центру. Затим је одржао концерте у Српском народном позоришту у Новом Саду, где представља нови сингл: Заувек.

Година 2012. је била успешна у његовој каријери; песма Воли ме и не воли ме постала је мега-хит. Затим је снимио летњи хит, Зањиши куковима; коначно, најновија песма, Жељо моја једина, постала је једна од најслушанијих нумера пред сам крај године.

На Радијском фестивалу наступио је песмом Тражи песму. После овога издао је сингл Погледај. Наступао је на многобројним фестивалима, у раздобљу од 2001. до 2019. године.

Издао је још два албума после првенца Само моја: Летњи интермеззо 2013. године и Нема даље 2016. године.

На Београдском пролећу 29. априла у Комбанк дворани извешће композицију КОМПАЊЕРО.

Београдско пролеће

Марко Тоља

Марко Тоља је кантаутор, прва искуства у музици стекао је уз свог стрица Давора Тољу, који је певао у Denis & Denis с Марином Перазић. Завршио је и музичку школу „Ivan Matetić Ronjgov“ у Ријеци.

Музиком се професионално бави од 2006. године, а до сада је издао пет студијских албума. Такође освојио је пет Порина, награда која се сматра најпрестижнијом музичком наградом у Хрватској.

До сада је учествовао на бројним фестивалима, као што су Загребачки фестивал, Сплитски фестивал и други, на којима је био наградјиван.

Током каријере сарадјивао је са најзначајним музичарима у регији, као што су Оливер Драгојевић, Гибонни, Миа Димшић, Александра Ковач, Сергеј Ћетковић, Корнелије Ковач, Тончи Хуљић, Габи Новак, Массимо Савић…

Као ментор учествовао је чак у четири сезоне схоw-а “Звијезде пјевају”, а проткле две године и као члан жирија. Осим тога, победник је схоw-а “Плес са звијездама”.

Осим свог ауторског поп опуса, велики је љубитељ јазз и сwинг музике и део каријере посвећен је управом том музичком стилу.

На фестивалу “Београдско пролеће” учествоваће са колегиницом Бојаном Стаменов са композицијом “Када кажеш љубав”.

Београдско пролеће

Филип Жмахер

Филип Жмахер је градио каријеру на нашим просторима од почетка 90-их година.

Публици је познат по специфичној баритонској боји гласа и по способности да подједнако добро интерпретира песме у рок, поп, блуз и џез маниру. Ипак је његов основни музички стил био мелодични тврди рок.

Учествовао је на многим фестивалима забавне музике: Месам, Београдско пролеће, Пјесме медитерана-Будва, Сунчане скале у Херцег Новом, Зрењанински фестивал, на којима је освајао највиша признања и награде. Једини фестивал на коме никад није освојио високу награду је управо Београдско пролеће, на којем је учествовао као такмичар чак четири пута, први пут пре 30 година са песмом „Хиљаду година“,која је ипак остала запамћена и важи за можда најлепшу баладу у Филиповом изводјењу.

После победе на престижном „Словенском Базару“ у Белорусији, Филип се од 2001.године окреће наступима на територијама Украјине, Русије и Белорусије и проводи више времена ван Србије. Године 2003. са групом Торнадо издаје хеви-метал албум „Triumph of the king“.

Са великим задовољством, враћа се на нашу музичку сцену наступом на Београдском пролећу. Отпеваће песму „Опрости ми“ нашег реномираног композитора Владимира Марковића, чија је песма „Сањам“ победила на фестивалу у изводјењу Мадам Пиано 1993. године.

Београдско пролеће

Мирза Селимовић

Мирза Селимовић победник је осме сезоне – 2013/2014 музичког такмичења „Звезде Гранда“ и један је од успешнијих певача млађе генерације на овим просторима.

Детињство проводи у Сребренику, а од малена показује љубав према музици. Након завршене средње школе, уписује Грађевински факултет и стиче звање дипломираног инжињера грађевине.

Први албум снима и издаје 2015. године за Гранд продукцију. 🎶

У досадашњој каријери снимио је преко 20 песама, од којих су се издвојили хитови „Болиш ме“, „Имаш ме (Све на своје дође)“, „Ти и ја“ и други.

Снимио је и три дуета – цовер песме „Да се опет родим“ са колегицом Иваном Селаков, сингл „Авет“ са Милицом Тодоровић и 2021. године песму „Мора да је љубав“ са колегиницом Илмом Карахмет, награђену бањалучким Оскаром популарности за дует године. 🎵

Као представник Босне и Херцеговине 2021. године са песмом „Као моја мати“, такмичио се на престижном међународном Фестивалу „Славиански базаар“ у Белорусији, за чију изведбу је добио награду за најбоље изведену песму на славенским језицима. 🎙

🎶 На Београдском пролећу 29. априла у Комбанк дворани извешће композицију ПЛАКАЋЕШ.

Београдско пролеће

Борис Пинговић

Борис Пинговић је скоро три деценије стални члан Народног позоришта у Београду, где је одиграо и игра своје најзначајније позоришне улоге.
Глуми на радију, филму и телевизији.

Осим глуме, професионално се бави и музиком. 🎶

Био је члан неколико музичких састава још од средње школе. То су групе ЗАШТО ЈА?! из Сремске Митровице, касније у Београду NPB BAND. Гитариста је и певач групе HAMMONDEGGS која је годинама наступала по клубовима. Група је настала као TRIBUTE BAND епохи ’60-их и ’70-их, односно музици која се тада свирала у свету. 🎵

Такође је композитор и текстописац, а у припреми је његов кантауторски првенац, албум АВГУСТОВСКИ ЈАНУАР са којег је и песма ЖИВОТ која ће премијерно бити изведена на фестивалу БЕОГРАДСКО ПРОЛЕЋЕ.

Уз свог колегу Небојшу Дугалића, коаутор је музичко поетског кабареа ДА, ТО СУ БИЛИ ДАНИ, који се већ осамнаест сезона успешно изводи на београдским и сценама широм Србије, као и у иностранству.

Компоновао је музику за дечију представу ИВИЦА И МАРИЦА У КУНГ-ФУ АВАНТУРИ. Обајавио је две књиге поезије, прву под називом ЧУБРИНА 3А, и другу, ДА НИШТА ПРИЗНАО НЕ БИХ. 🎶

Београдско пролеће

Давор Јовановић

Давор Јовановић се већ са 14 година потпуно посвећује певању уз оца као пратећи вокал, а у оркестру који је пратио фолклорни ансамбл, свирао је гитару и бас гитару.

На студенском такмичењу показао је своје певачко умеће и однео победу титулом „Први глас Универзитета”. Дипломирао је на предмету Музичка продукција и сада је званично инжењер за аудио и видео технологије. 🎙

Давор је у децембру 2011. године проглашен за победника у врло популарном музичком такмичењу „Први глас Србије”. Публику је освојио својим шармом, искреним осмехом и јединственим интерпретацијама, а најзапамћенији наступ је и данас, извођење песме „Влајна”, на којем му је и сам Тозовац лично честитао. 🎶

По завршетку такмичења, проналази се у музици као аутор и представља се публици првим ауторским синглом „Ја леђа љубави нисам окренуо“, а касније албумом новоградске музике „Кафанче“, те због низа успеха на уметничкој и јавној сцени добија статус уметника Града Београда, као вокални солиста. 🎤

Веома је поносан што је имао прилику да учествује у интерпретацији песама Тозовца за потребе филма „Тома“ који је оборио све рекорде гледаности и као део путујуће уметничке трупе, изводи Томине песме уз овације пред незапамћено бројном публиком на америчкој турнеји.

На Београдском пролећу 29. априла у Комбанк дворани извешће композицију ЖИВОТ. 🎶

Београдско пролеће

Сашка Јанкс

Сашка Јанкс је чак три пута била пратећи вокал на Песми Евровизије, и исти број пута учествовала је на Беовизији. Издала је многе синглове и освајала награде на неколико фестивала.

Стиче велику популарност као финалиста музичког шоу програма „Први глас Србије”, а неки од њених најпознатијих песама су „Ником није лако“, „Понекад”, „Спавај”, „Песма за тебе”…🎵

Године 2017. Имала је част да као солиста наступи са једним од најпознатијих гитариста Аустрије,
господином Хари Стојком на највећој манифестацији „Отварање бечких недеља културе” изводећи чувену ромску химну “Ђелем ђелем” уз пратњу Бечке филхармоније испред чувеног Ратхаус-а.

Као младја у Београдској арени певала је химну Србије на отварању и затварању Европске олимпијаде младих, као и на отварању и затварању Универзијаде.

Осим за себе, годинама ради као композитор и текстописац , за друге познате и мање познате извођаче и колеге.

🎶 На Београдском пролећу 29. априла у Комбанк дворани извешће композицију ТИРКИЗ.

Београдско пролеће

Игор Симић

Игор Симић је још као тинејџер основао бенд “Црна дама”, чиме је показао свој таленат за музику и свирање гитаре.

Први пут је јавно наступао на “Panmusic festival” 2008. године са песмом „Брод“, а скоро целу деценију био је и фронтмен „Loco benda“.

🎙Соло каријеру започиње 2017. године са синглом „Поверуј у љубав“, која је наишла на велики успех код публике и постала радијски хит.

🎶 Након тога успешно ниже радијске хитове „Не дам те“, „Ватрено“, „Сад адио“.

🎵 Са песмом „Плес за растанак“ био је финалиста Беовизије 2020, где је заузео 3. место. Исте године учествује у пројекту „Звезде певају звезде“ обрадом ванвременског хита „Далеко“.

У сарадњи са Angellinom 2021. избацује сингл „Странци“ и најављује учешће у избору за Песма за Евровизију 22 са песмом „То нисам ја“.

🎤На фестивалу Београдско пролеће наступаће са „Врати се“, песмом којом, како каже, жели да нас врати у дух и време 70-их година.

Београдско пролеће

Јасна Госпић

Јасна Госпић започела је своју певачку каријеру у некадашњој групи “Амбасадори” са којом је извела безвременски хит, песму “Дођи у пет до пет”. 🎶

Након Амбасадора наставила је солистичку каријеру наступајући на фестивалима бивше Југославије попут Сплитског фестивала, Вашег шлагера сезоне, Месама, Загреб феста и другима.

Сарадјивала је са најзначајнијим ауторима тадашње музичке сцене, Сашом Лошићем, Дином Мерлином, Харијем Варешановићем, Марином Туцаковић…🎵

Након дуже паузе, вратила се музици и наступима те издала неколико CD-ова у сарадњи са Едом и Адијем Мулахалиловић, одржала четири солистичка концерта и снимила јубиларни ЦД дуета са којим је прославила 40 година каријере. Јубилеј је прославила и солистичким концертом управо у Комбанк дворани у којој ће наступати на овогодишњем фестивалу Београдско пролеће.

🎶 На Београдском пролећу 29. априла извешће композицију “Бели град“.

Београдско пролеће

Лукијан Ивановић

Лукијан Ивановић је регионалну популарност стекао учешћем у првом регионалном X Фактору, музичком шоу програму који је изазвао велику пажњу и о коме прича и данас. Млади певач рођен је 12. јануара 1993. у Ужицу, док је детињство и тинејџерско доба провео у Бањалуци. 🎙

Његови YouTube cover-и познатих хитова, запажени су и пре него што је постао финалиста X Фактора, а специфичан глас и емотивна интерпретација брзо су освојили публику.

У новембру 2016. године објавио је свој први соло албум под називом „Свој сам“. Поред већ објављених хит синглова „Све си мени“, „Хајде воли ме“ и „Пред богом ти се кунем“, на албуму се нашло и шест нових песама. Песма која се убрзо издвојила и постала прави радијски хит је „Између редова“, за коју је снимљен и спот. 🎶

Данас је Лукијан Ивановић један од најуспешнијих младих музичара: наступа, води музички студио у Београду, пише песме и компонује за себе и друге извођаче. Његов сингл „Недостајеш“ постао је велики радијски хит, а на фестивалу „Београдско пролеће“ представиће се песмом „Да знаш“. 🎵

Београдско пролеће

Бојан Маровић

Бојан Маровић на музичкој сцени је већ две деценије, за то време издао је три албума, велики број синглова и освојио на десетине награда на престижним фестивалима широм региона.

Године 2002. је први пут наступио у јавности на фестивалу “Сунчане Скале” где осваја златну сирену односно прву награду на Вечери нових звијезда, затим осваја бронзану сирену на Вечери звијезда, што се тада први пут десило у историји фестивала. Године 2005. учествовао је на такмичењу за Еуросонг са песмом “Свеједно”

Током каријере постао је и амбасадор IOM (International of migration people) и написао химну за њих која је представљена у свим централама света и тако постаје део екипе људи који су остварили успех на светском нивоу.

Међу његовим бројним хитовима који се и данас слушају су “Теби је лако”, “Као ти”, “Више те нема”, “Нека те љуби” и друге…🎶

Године 2018. у Београдској арени осваја МАЦ аwардс за песму “Као да си ту”, а наредне године на истом догађају осваја MAC awards за песму “Још си само моја” у Београдској арени ТОП 10. 🏆

🎶 На Београдском пролећу 29. априла у Комбанк дворани извешће композицију “Живим за нас”.

Београдско пролеће

Maya Sar

Maya Sar је кантауторка која је учешћем на Песми Евровизије 2012. привукла пажњу ауторском композицијом “Кораке ти знам” у којој је сарађивала са познатим италијанским маестром Adrianom Penninom и оркестром Roma Sinfonietta.

На свом првом кантауторском албуму “Криве ријечи” сарађује са угледним музичарима попут Матије Дедића, Анте Гела, Никше Братоша, Маријана Бркића Брка, који су постали њени стални сарадници. Као аутор, појављује се и на албумима Здравка Чолића, Tereze Kesovije, Каролине Гочеве, Jacques Houdeka и других.

Оснивач је регионалног хуманитарног пројекта посвећеног проблему рака грлића
материце “Мој је живот моја пјесма”, за коју је писала музику и текст, аранжман и продукција Махир Сарихоџић, а отпевала ју је заједно са Нином Бадрић, Александром Радовић и Каролином Гочевом.

Песма је награђена Златном плакетом за велико људско срце, Интернационалне лиге хуманиста и наградом за најбољи европски пројекат од Европске асоцијације за борбу против рака. Такође је, 2019. године написала официјелну химну за децу са посебним потребама “Као сва дјеца”, коју је отпевала заједно са Vannom, Jacques Houdekom и Неном Беланом.

Регионалном турнејом “Maya Sar – Live in Theatre”, високим уметничким и продукцијским стандардима, спојила је модерни изражај и култно место какав је театар, по узору на концепт светских извођача.

Синглом “Хвала”, који је објављен током пандемије наставља да промовише универзалне људске вредности и наставља да се бави социјално ангажованом тематиком кроз уметност.

У породичном студију “Long Play” заједно са супругом Махиром Сарихоџићем, ствара композиције за регионалне уметнике.

Београдско пролеће

Кристијан Кики Рахимовски

Кристијан Кики Рахимовски на музичку сцену је ступио још 2001. године као певач загребачке групе “Raspashow”, с којом је 2006. године наступио и на “Dori”, те с којом је био номинован и за Порин за најбољи дебитантски албум. Са њима је наступао пуних седам година, а затим је одлучио да започне соло каријеру.

На његовом првом соло албуму “Сто година” ( 2011) нашли су се хитови попут “Откад те волим“, “Сто година”, “Студени” и др. Такође је учествовао на бројним фестивалима у региону и на некима од њих постигао запажен успех.

Године 2013. направио је дискографску паузу и посветио се писању музике за документарни ТВ програм и писању за друге извођаче.

Пет година касније се враћа с великим хитом „Стопала“ за који је номинован на MAC Awards за песму године. Затим 2020. издаје нови солистички албум, под називом „Стопала“ на којем се налазе бројни хитови.

🎶 На Београдском пролећу 29. априла у Комбанк дворани извешће композицију “Атлантида”.

Београдско пролеће

Борис Режак

Борис Режак – потиче из музичке породице и свира неколико инструмената.

На почетку каријере појављивао се на бројним фестивалима како у земљи тако и у иностранству, где је успешно промовисао себе и свој рад. Због тога се његове песме и даље радо слушају на просторима бивше Југославије.

Иза себе има велики број популарних композиција: “Воли ме”, “Тако лако”, “Ти си моја”, “Живот иде”, “Само моја”, “Анђео на рамену”, “Вјеруј ми на ријеч”, “Ожиљак”, „Анђео“. 🎶

Успешно сарађује са бројним уметницима из региона, а тренутно живи и ради у Београду. Осим соло каријере, гради каријеру и као члан групе РОГАТИ.

На Београдском пролећу изводиће композицију “Ластавица”.

Београдско пролеће

Бојана Стаменов

Бојана Стаменов – једна од најталентованијих певачица Србије која је своју земљу 2015. године представљала на Евровизији са песмом “Beauty Never Lies”.

Након што је одушевила Европу, исте године одржала је и концерт у дворани Сава центра. 🎶

Због свог раскошног гласа, као гост вокал наступала је на концертима великих звезда – Рамба Амадеуса, Слађане Милошевић, Зоране Павић, Алексе Јелића…

Била је и део реномираног Новосадског Биг Бенд-а са којим је имала бројне концерте и учествовала на мноштво међународних фестивала.

Након паузе изазване корона вирусом, а под утицајем губитка многих драгих људи, Бојана одлучује да се врати почецима и оснива БОЈАНА СТАМЕНОВ БЛУЕС БЕНД у којем је тренутно активна. 🎙

На фестивалу “Београдско пролеће” учествоваће са колегом Марком Тољом са композицијом “Када кажеш љубав”. ✨

Београдско пролеће

Tony Cetinski

Тонy Цетински, један је од највећих певача регионалне поп сцене.

Музичар фантастичне каријере, која непрекидно траје тридесет година.

Позорницу је делио с највећим именима светске сцене, попут Jose Carrerasa, Michael Boltona, Montserrat Caballé, Celine Byrne, Placida Dominga, Shakire, Joe Cockera.

Уз неке од најугледнијих светских концертних простора, попут дворане Royal Albert Hall у Лондону, један је од ретких који се може похвалити турнејама и наступима у највећим дворанама и на стадионима у целој регији.

Један од најтиражнијих музичара, а његови албуми достижу дијамантска и платинста издања.

Тонy Цетински освајао је најрелевантнија дискографска признања струке и публике. 🎶

На Београдском пролећу изводиће композицију ЧУВАМ ЉУБАВ. 🤍

Београдско пролеће

Анђела Вујовић (Angellina)

Ангеллина је српска поп певачица која се музиком бави од малена, а све је почело у нижој музичкој школи и на часовима певања код Madam Piano. Успех и препознатиљивост стекла је песмама „Буди у близини“, „Пиле моје“, као и дуетском песмом са Таром Стојановић под називом „Гад“.

Прве наступе је, попут већине певача имала у клубовима у Београду и околини, али јој је већу популарност донело учешће у забавној емисији „Ami G Show“ која се емитује на програму Телевизије „Pink“. Постала је препознатљива по одличним интерпретацијама популарних песама, а у децембру 2018. године је објавила свој први сингл под називом „Потез лош“.

Ове године ушла је у финале на такмичењу “Песме за Евровизију 22” у коме је са песмом “Оригами” заузела четврто место.

На Београдсом пролећу 29. априла у Комбанк дворани извешће композицију МЕЛАНХОЛИЈА.